Prinsjesdag 2021 gaat niet de boeken in als een dag met spannende aankondigingen. De verklaring hiervoor is dat het kabinet nog steeds demissionair is en daardoor minder ruimte heeft om met ingrijpend nieuw beleid te komen. Toch staan er in de Miljoenennota genoeg plannen die invloed hebben op ondernemers. Waar ging Prinsjesdag 2021 over en wat zijn de belangrijkste Prinsjesdagplannen?

Coronacrisis heeft een grote impact gehad op de maatschappij én het bedrijfsleven. Veel ondernemers zitten nog met de financiële gevolgen van lockdowns en tegenvallende verkopen. Toch lijkt de Nederlandse economie in 2021 af te stevenen op een groei van bijna 4 procent, volgens recente berekeningen van het CPB. Inmiddels is de economie bijna weer op het niveau van eind 2019.

Het ondernemersvertrouwen is aan het begin van Q3 van 2021 verder toegenomen. Bovendien schat het CPB in dat we in 2022 nog eens een economische groei van zo’n 3,5 procent mogen verwachten. Deze verwachtingen zijn overigens gebaseerd op het scenario waarbij geen nieuwe coronamaatregelen en lockdowns nodig zijn. De Miljoenennota 2022 is in lijn met deze positieve ontwikkelingen. 

Aanbevolen artikelen